Снимки МВРБългарин загази в Испания заради незаконна дейност. На базата на

...
Снимки МВРБългарин загази в Испания заради незаконна дейност. На базата на
Коментари Харесай

Полицията в Испания разби мрежа за производство на цигари и арестува българин

Снимки Министерство на вътрешните работи

Българин загази в Испания поради противозаконна активност.  На базата на предоставена от ГДБОП информация в Главна дирекция „ Криминална полиция “ към Националната полиция на Кралство Испания е стартирано следствие за нелегално произвеждане на тютюневи произведения. Това оповестиха от пресцентъра на МВР.

С цел разкриването на незаконна група, занимаваща се с нелегално произвеждане на тютюневи произведения, с присъединяване и на български жители, в интервала 24-26 февруари т.г. е извършена профилирана полицейска интервенция под псевдоним „ Fenix “.

В хода на полицейските дейности на 25 февруари в региона на испанския гр. Валядолид е открито складово помещение, в което е била построена незаконна фабрика за произвеждане на цигари. За осъществяването на всички етапи на незаконния индустриален развой фабриката е била изцяло оборудвана със профилирана техника, написа Novini.bg.



При претърсването са конфискувани 257 800 кутии цигари - създадени и подготвени за следващ превоз, материали и консумативи за производството на тютюневите произведения от четири марки цигари. В помещението са арестувани осем служащи с украинска народност.

След позволение на съответния правосъден орган, са осъществени процесуално-следствени дейности и изземвания в още две складови пространства, засечени в границите на воденото следствие.



Установено е, че едно от пространствата също е било употребявано като незаконна фабрика за произвеждане на цигари, която в по-късен стадий е била демонтирана. В другия склад са открити и конфискувани материали и консумативи за незаконния индустриален развой.

При извършената профилирана интервенция е арестуван и български жител на високо равнище в незаконната организация.



При претърсванията в населяваното от него жилище са открити и конфискувани мобилни телефони и сумата от 35 хиляди евро в брой.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР